Så fungerar vårt bokningssystem för frisörer – del 1

Boka frisörtid enkelt

Häng med i denna instruktion i hur ni kan dra fördel av bokningssystemet som vi erbjuder till frisörsalonger. Ni kommer att lära er hur det går till när era kunder skall göra en tidsbokning till er salong och då också ha möjlighet att välja frisör hos er.

Steg för steg för att boka tid hos er salong

Bokningssystemet underlättar för era kunder att boka direkt från er hemsida eller genom att använda er App och gör bokningarna mycket enklare även för er i salongen då ni inte behöver administrera detta alls. Allt sker automatiskt och alla bokningar blir bekräftade för kund med e-post och landar i er tidskalender omedelbart.

1.      Så här ser bokningssystemet ut

Bokningssystemet länkas från er hemsida till bokningsfunktionen och det första kunden möts av är en trevlig och fin presentation av er personal som jobbar i salongen. Stor bild på alla er där var och en man kan klicka på för att få ytterligare information.

Det finns bokningssystem då man direkt möts av ett tomt, vitt fönster där man ombes att logga in eller skapa nytt konto. Helt bedrövligt! Otrevligt, fult och dåligt.

Det finns statistik som visar att upp emot 40 % av kunderna avbryter direkt om man måste registrera ett konto bara för att komma vidare.

Så vill ingen ha det – då bokar man hos nästa frisör i stället.

Med vårt bokningssystem kan man direkt boka tid och få allt bekräftat med några få klick. Konto för varje kund skapas ändå vilket både ni och kunden kan dra nytta av senare men i detta inledande skede är det viktigare att kunden får gjort det den vill göra utan några onödiga hinder.

Direktbokningar frisören

2.      Välj datum och tjänst ni vill boka

I bokningsformuläret under er presentation hittar man då bokningssystemet där man ska börja med att välja tjänst (klippning, färgning, permanenta håret etc), datum och vem som ska hjälpa er. Väljer ni inte någon frisör väljer bokningssystemet ut någon åt er. När ni tryckt på ”NÄSTA” kommer alla tider upp som visar vad som är upptaget och vilka tider ni kan boka. När ni valt en tid väljer ni att boka den direkt. Fyll sedan i namn, telefonnummer och e-mail för att slutföra bokningen.

Hur enkelt som helst! Allt är bokat och klart på någon minut, även om man bokar för första gången.

3.      Bokningen bekräftas

Det som händer nu är att er bokning bekräftas med ett mail till kunden. Där kan man läsa och se alla bokningsuppgifter såsom vad som är bokat, datum och tid mm. Ni i frisörsalongen behöver inte göra någonting. Bokningen bokas i er tidskalender online och ni behöver bara titta bland utförda bokningar och på kalendern så ser ni hur bokningarna ser ut under den dagen.

Ett e-mail kommer att skickas till er också om ni vill för att bekräfta att en bokning är gjord. Dessa är bra att spara som backup ifall man skulle behöva gå tillbaka och kontrollera utförda bokningar.

4.      Hur bokningarna administreras

När ni loggar in på bokningssystemet för att hantera alla era bokningar kommer ni att kunna se hela tidskalendern, era bokningar, tjänster och personal. Hur det ser ut och fungerar kommer vi att gå igenom i nästa artikel, del 2 i serien om hur vårt bokningssystem för frisörer fungerar. Håll utkik efter uppdatering på vår bloggsida.

Se denna YouTube video som visar vårt bokningssystem för frisörer

Här kan ni se steg-för-steg hur bokningssystemet fungerar för era kunder

Kontakta oss

Hör av er till oss om ni har några funderingar kring bokningar online.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *